naar welkomstpagina
Zorgboerderij De Meeshoeve
Strijpdreef 6
4751 SV, Oud Gastel

 

Vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan het vrijwilligerswerk. Kom er tijdens een gesprek achter wat bij jou past, de werkzaamheden zijn divers, bijvoorbeeld:

 

Zorggroep

Ondersteuning bieden op de zorggroep bij de dagelijkse activiteiten met cliënten zowel in groepsverband of juist individueel: o.a.  buiten wandelen, samen in de tuin bezig te zijn, bloemen plukken en boeketjes te maken, een kookactivteit, jeu de boules of samen een spel doen.

                                                       

Knutselgroep

In de knutselruimte samen met cliënten bezig zijn met hout, klei, schilderen e.d.

 

Winkelgroep

In het winkeltje van de Meeshoeve op vrijdagmiddag de boerderijproducten verkopen, koffie/thee schenken aan bezoekers en evt. mensen rondleiden.

 

Dierengroep

Het (assisteren bij) inspannen en mennen van de paarden en ezels en ritjes met de cliënten maken met de huifkar.

 

Tuingroep

Het onderhouden en bewerken van de tuinen, het schoffelen en oogsten van de gewassen, gras maaien en algemene onderhoudstaken.

 

Rondleidingen- en educatiegroep

Rondleidingen verzorgen voor groepen op het boerderijencomplex waarbij  het (museum)woonhuis, het bakhuis, Meesmuseum, tuin en dieren worden bezocht.

Tevens komen er groepen schoolkinderen voor educatieve boerderijprojecten.

 

Diverse taken

Naast de vaste werkzaamheden zoals eerder beschreven biedt de Meeshoeve ook gastvrijheid aan bezoekers tijdens de jaarlijkse open dagen zoals open hof en monumentendag. Op deze drukbezochte evenementen doen wij ook graag een beroep op onze vrijwilligers voor diverse taken zoals o.a. parkeerregelaars, keuken- en winkelbemanning, toezicht dieren, tuin en woonhuis, etc.

 

Je doet het niet alleen!

Je werkt samen met andere vrijwilligers op een unieke plek, met als beloning een glimlach van de cliënten.

En kan je een keertje niet? Geen probleem als je het op tijd even door geeft.

 

Spreekt een van deze activiteiten je aan en heb je een dag(deel) tijd (om bijv. je hobby  te delen met cliënten) dan kun je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator

Ria Antens tel. 0165-312823        email: info@meeshoeve.nl

Zij zal je graag informeren over de mogelijkheden in een persoonlijke gesprek en een rondleiding op de boerderij.

 

Je kunt ook altijd vrijblijvend een bezoekje brengen aan de zorgboerderij op  vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Onze vrijwilligers in de winkel staan je dan graag te woord.